Tragedija u Monte Carlu, poginuo fotograf

Svjetsko prvenstvo u reliju

Tragedija u Monte Carlu, poginuo fotograf

E. Škorić
Teme:

Na samom početku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju dogodila se stravična nesreća u kojoj je smrtno stradao fotograf pored staze.

Novozelandski vozač Hayden Paddon izletio je na prvom brzinskom ispitu u Monte Carlu, gdje se redovno i tradicionalno održava natjecanje u Svjetskom prvenstvu.

On je s Hyundaijem i20 WRC naletio na komad leda na cesti, potom je udario u stijenu i blokirao cestu, a u svemu tome stradao je muškarac koji se nalazio na stijeni, pa je pao sa nekih pet do šest metara visine nakon što se automobil zapucao u stijenu.

Vožnja je otkazana zbog nesreće, a navodno je poginuo 50-godišnji amaterski fotograf iz Španije, koji je doživio srčani udar pored teških tjelesnih povreda.

Nakon pada, nesretni muškarac se onesvijetio, a potom i umro na putu do bolnice u Nici. "Istraga je otvorena, a sve uključene strane pružit će pomoć nadležnima u rješavanju ovog slučaja. Želimo izraziti sućut obitelji, porodici i svima koji su poznavali preminulog", saopćili su organizatori. Hyundai tim je dao svoj iskaz, te je poručeno da je ovo velika tragedija.

Staza u Monte Carlu često je opasna za bilo kojeg vozača zbog svoje podloge - čas je suho, čas mokro i ledeno. Upravo zbog toga znaju da se dese fatalne nesreće, a samo mala greška vozača može da dovede do tragedije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi