Trenutak užasa: Automobil se prepolovio nakon udara u drvo, vozačica "katapultirana"
Foto: Printscreen

Valentina Tomasello čudom izbjegla teže povrede

Trenutak užasa: Automobil se prepolovio nakon udara u drvo, vozačica "katapultirana"

Vozačica Valentina Tomasello je nakako uspjela iz zaista stravičnog sudara izaći sa relativno lakšim povredama iako je bila "katapultirana" iz svog automobila i završila na krovu drugog prije nego što je pala na zemlju.

Ova stravična nesreća se desila na Toyota Grand Prixu na stazi Sunix Race Track u Santo Domingu (Dominikanska Republika).

Internetom se proširio snimak sudara u kojem se mogu vidjeti dva automobila koja gube kontrolu i izlijeću sa staze. Bijeli automobil potom udara u drvo i doslovno se raspada. Vozačica bijelog automobila je katapultirana iz svog sjedišta i može se vidjeti kako prvo udara krov crvenog automobila prije nego što pada na zemlju.

Vozačica, čije je ime Valentina Tomasello, je ipak nekim čudom uspjela "odšetati" sa mjesta sudara samo sa polomljenom rukom.

"Dobro sam, hvala Bogu. Ponovo sam se rodila. Ne brinite se, slomila sam desnu ruku, ali nisam u opasnosti. Moja glava, lobanja i kičma su u redu. Volim vas puno, hvala vam na vašim porukama", poruka je koju je Valentina Tomasello poslala iz bolničnog kreveta nakon zaista užasavajućeg sudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi