Trijumf Pedrose

Moto GP

Trijumf Pedrose

T. Hebib

Nakon dugo vremena Dani Pedrosa se popeo na pobjedničko postolje. Maleni Španac je iskoristio odličan start, poveo trku i prvu poziciju nije ispuštao do samoga kraja.

Pobjeda nije dolazila u pitanje sve do samog kraja kada je Rossi zaprijetio i da je bilo još kojih par stotina metara staze, ishod trke bi vrlo lako mogao biti drugačiji.

No, pravi pobjednik današnje utrke je definitivno Jorge Lorezo. Vozač Fiat Yamahe koji je na kvalifikacionom treningu doživio težak pad, pri kojem je polomio kost u stopalu i dislocirao rame, i čiji je nastup bio pod znakom pitanja završio je na trećem mjestu. Čak je nekoliko puta, odličnom vožnjom, ugrožavao i drugo mjesto svog timskog kolege. Vrijedno spomena je i peto mjesto Nicky Haydena koji je vrlo dobrom vožnjom obradovao domaću publiku. Kada se uzme u obzir da nijedan Ducatijev vozač, osim Stonera, već dugo vremena nije bio ovako visoko plasiran ovo je odličan rezultat.

Konačni poredak
:
1. Dani Pedrosa
2. Valentino Rossi
3. Jorge Lorenzo
4. Casey Stoner
5. Nicky Hayden
6. Toni Elias SPA
7. Colin Edwards
8. Chris Vermeulen
9. Randy de Puniet
10. Marco Melandri
11. Alex de Angelis
12. Niccolo Canepa

Ukupni poredak:
Rossi 151, Lorenzo 142, Stoner 135, Pedrosa 92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti