U Busovači održan OFF-Road

U Busovači održan OFF-Road

Proteklog vikenda u Busovači je održana 4.po redu utrka za OFF-ROAD prvenstvo 2010.godine.

Ovo je 6.put da je AMK“Busovača“ ugostila najbolje OFF-Road natjecatelje iz čitave BiH(Sarajevo,Zenica,B.Luka,Brčko,Zvornik,Kladanj,Posušje,Vitez,Tuzla,Šipovo,Gradiška),a i natjecatelje iz zemalja u susjedstvu.

Domaći natjecatelji,kako to pravila nalažu,nemaju pravo sudjelovanja na utrkama koje organiziraju nego se svi nalaze u organizaciji same utrke.

Inače,utrka OFF-ROAD se sastoji iz dva dana.Prvi dan je vožnja po road-booku i brzinski ispiti,odnosno ospiti spretnosti,a drugi dan su dvije brzinska utrke,a pobjednici se dobivaju zbrojem bodova iz svakog segmenta ponaosob.Natječe se u tri klase ovisno o međuosovinskom rasponu vozila.

Utrka po road-booku u Busovači je tradicionalno najteža u čitavoj sezoni i samo oni najspremniji mogu je završiti.Ovaj put vozilo se u dva dijela po road-booku,sa brzinskim ispitom na pola utrke,a po prvi put na utrci u Busovači vožena su i dva ispita spretnosti u noćnim satima.

Sutradan je vožen i brzinski dio OFF_ROAD utrke na poznatoj stazi“Krčevac“koja se nalazi 2 km od središta grada.Kišovito vrijeme nije spriječilo nekoliko tisuća posjetitelja da uživaju u vratolomija posada džipova,no utjecalo je da je vožena samo jedna utrka zbog izuzetno teške i blatnjave staze koju je jedva desetak posada uspjelo savladati.

REZULTATI:

KLASA I

1.SAVKO ALEKSIĆ-AMK“BANJALUKA“B.LUKA
2.IGOR MLAĐENOVIĆ-„EKO DRINA“ZVORNIK
3.IGOR BOŠNJAK I ZORAN PETROVIĆ-AMK“L-NAVOJ“BUSOVAČA

KLASA II

1.AMIR JAŠAREVIĆ-„SA OFF-ROAD“SARAJEVO
2.RAMIZ HODŽIĆ-„SA OFF ROAD“SARAJEVO
3.GORAN SAVIĆ-„EXTREM 015“-LOZNICA

KLASA III

1.ADIL ŠURKOVIĆ-„SA OFF-ROAD“ SARAJEVO
2.JAKOV RAMLJAK-“VITEZ“ VITEZ

KLASA III

1.ADIL ŠURKOVIĆ-„SA OFF-ROAD“ SARAJEVO
2.JAKOV RAMLJAK-“VITEZ“ VITEZ

E K I P N O:

1.“SA OFF-ROAD“ SARAJEVO
2.“VITEZ“VITEZ
3.“EKO DRINA“ ZVORNIK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.