U Formuli 1 spremaju velike promjene: Zaboravite na neke tradicionalne običaje...

U Formuli 1 spremaju velike promjene: Zaboravite na neke tradicionalne običaje...

E. Škorić

Vodstvo Formule 1 odlučilo je uvesti promjene na svim trkama zbog pandemije koronavirusa.

Između ostalog, tradicionalno proglašenje najboljih zamijenit će se dodjelom trofeja na ciljnoj liniji, potvrdio je sportski direktor Formule 1 Ross Brawn.

Na tradicionalnoj ceremoniji dodjele šampanjca takmičari staje blizu jedni drugima, pa je zbog toga odlučeno da se uvedu promjene.

"Jedna od mogućnosti je parkiranje automobila na ciljnoj liniji, a vozači će stajati pored svojih bolida", rekao je Brawn njemačku novinsku agenciju DPA.

No, to je za sada prijedlog, ali konačnu odluku trebat će da donijeti u saglasnosti s televizijama koje će emitovati trke.

Promijenit će se i start trke. Do sada su vozači zajedno s drugima slušali himnu zemlje domaćina prije vožnje i to će se promijeniti. Neće biti više ni tradicionalne šampionske vožnje u autobusu bez krova i davanja intervjua.

"Mnogo toga će se promijeniti", kaže Brawn, koji vjeruje da postoje i drugi načini da utrke ostanu i dalje privlačne publici, ali ipak potencira da je zdravlje svih učesnika i gledatelja ipak na prvom mjestu.

Šezdesetpetogodišnji Brawn uvjeren je da će trke u julu biti zanimljive i uzbudljive čak i bez gledatelja.

"Trke će biti drugačije, ali ovo je novi standard", dodaje Britanac, koji ni sam ne zna koliko će trajati "koronski" period, ali vjeruje se da će kompletna sezona biti odrađena pod određenim uslovima i sa promjenama.

Promo

Top Komentari

Kluivert
****ji ga, nadamo se da ce ovo sto prije proći
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi