U Hondi vjeruju da su teški dani prošlost

Pripremaju novi motor, nove dijelove

U Hondi vjeruju da su teški dani prošlost

Teme:

U ekipi Honde su mogli donekle očekivati da će prva povratnička godina biti teška, ali da će baš biti ovako, sigurno nisu. Kombinovano, vozači McLarena, Button i Alonso nisu uspjeli završiti deset utrka, s tim da je Magnussen nastupao na VN Australije.

Od rezultata koji se mogu izdvojiti, Button je bio osmi u Monacu, deveti u Mađarskoj, Alonso peti u Mađarskoj. Razlog slabih rezultata je bio uglavnom Hondin motor. U Hondi vjeruju da je ipak stvorena dobra baza, a kako najavljuju u Belgiju stižu sa novom specifikacijom motora.

" Vjerujem da su problemi sa pouzdanošću motora iza nas što znači da našu pažnju možemo usmjeriti na povećanje performansi. Naš plan je da nakon letnje pauze sve ostale tokene iskoristimo kako bi što bolje razvijali novu specifikaciju agregata. Trenutačno smo fokusirani na novi ispušni sistem. Moramo promijeniti određene karakteristike bloka motora. Neki novi dijelovi neće biti spremni za Belgiju, ali vjerujem da hoće za kraj sezone" naglasio je Yasuhisa Arai.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.