U McLarenu nisu zabrinuti uprkos problemima

Odradili samo tri kruga prvog dana testiranja

U McLarenu nisu zabrinuti uprkos problemima

Teme:

Navijači McLarena i ljubitelji Formule 1 su sa nestrpljenjem čekali prvi pravi izlazak nekada sjajne kombinacije McLaren - Honda na stazu. Međutim, novi, razvojni bolid nije previše vremena proveo na stazi. Tek tri kruga.

Većim dijelom prvog dana u boksu McLarena su radili na elektronici, kasnije se bolid samo zaustavio na stazi. U Hondi nisu previše zabrinuti.

" Prošle godine sam bio u Jerezu, znam da su ekipe imale velikih problema sa pripremanjem turbo motora. Mi za sada radimo sve potrebne temeljite provjere sistema na motoru, prije nego što se
ponovo pojavimo na stazi naredne godine u februaru " rekao je Yasuhisa Arai, šef motorsport odjela Honde.

Test vozač McLarena, Stoffel Vandoorne tvrdi kako su bolid zaustavili jer su imali problema sa sistemom kod dovoda goriva.

" Bolje da se ovakve stvari događaju sada nego u Jerezu. Svaki krug će biti itekako važan ovdje u Abu Dhabiju, a onda imamo dovoljno vremena kako bi smo radili na otklanjanju nastalih problema " dodao je Vandoorne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti