U McLarenu prekršili ''policijski sat''

Stigli sa puno novih dijelova

U McLarenu prekršili ''policijski sat''

M. Maksimović

U taboru McLarena bilo je vrlo radno po dolasku u španiju. Toliko radno da su zaboravili na  zabranu rada između 23:00 u četvrtak i 7:00 u petak.

Za nastup na VN Španije, McLaren je pripremio puno novih dijelova kako bi se rezultatski približili najboljima, pa su mehaničari imali pune ruke posla kako bi postavili nove dijelove. Srećom po njih svaka ekipa ima pravo u sezoni dva puta prekršiti pravilo ''policijskog sata'' bez sankcija.

 

Kada se priča o ekipi McLarena, onda se sve više spominje povratak Hondinih motora. Nezvanično, McLaren još nije dogovorio nastavak saradnje sa Mercedesom, dok Honda radi na razvoju novog V6 turbo agregata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.