U narednoj sezoni Formule 1 Renault s novim imenom

Stigla zvanična potvrda

U narednoj sezoni Formule 1 Renault s novim imenom

A. Čaušević

Renault će promijeniti naziv te će se u 2021. godini takmičiti pod drugim imenom.

Iz francuskog tima su danas potvrdili da će se od sljedeće sezone tvornička ekipa ovog proizvođača nositi naziv Alpine F1.

Na bolidu će i dalje ostati logo Renaulta jer će Alpine F1 koristiti Renaultove hibridne motore, dok će šasija nositi nazive Alpine.

Inače ovaj tim će se u Formuli 1 takmičiti najkraće do 2025. godine, a sljedeće sezone vozačku postavu će činiti Fernando Alonso i Esteban Ocon.

"Ova promjena dolazi u ključnom trenutku u trajektoriji tima i sporta. Alpine donosi novo značenje, nove vrijednosti i nove boje u paddock sa duhom takmičenja iz drugih svjetova i francuske kreativne agilnosti. To će biti naši aduti u pripremama za 2022", rekao je šef ekipe Cyril Abiteboul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi