U Williamsu će razgovarati sa Massom

Nakon duela Massa - Bottas

U Williamsu će razgovarati sa Massom

Nakon burne završnice VN Malezije, iz ekipe Williams su najavili kako će obaviti nove razgovore sa Felipeom Massom. Brazilcu su spremni objasniti šta se od njega očekuje na stazi kada stignu određene instrukcije.

" Smatrali smo da Bottas ima jako dobre šanse da pretekne Buttona, jer su njegove gume bile pet krugova svježije u odnosu na Massine " tvrdi šef nženjera Rod Nelson koji je odbacio priče o prvom i drugom vozaču Williamsa.

" Ne postoji ništa u pozadini naše poruke da Massa propusti Bottasa, jer kod nas ne važi pravilo prvog i drugog vozača. Naša oba vozača su broj jedan. Postojala je solucija da Bottas ukoliko ne prestigne Buttona vrati svoju poziciju Massi. Moramo razgovarati sa obojicom vozača, moramo im objasniti šta očekujemo od njih " rekao je Nelson.

Šef ekipe, Claire Williams nije previše pričala na ovu temu nakon završetka utrke.

" Dan je završio tako kako je završio, Felipe je na kraju ispred Valtterija, obojici je rečeno da se ohlade "

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.