U Williamsu prezadovoljni Mercedesom

Optimizam u posrnuloj ekipi

U Williamsu prezadovoljni Mercedesom

Početkom godine Williams je objavio kako ekipa nakon saradnje sa Renaultom prelazi na Mercedesove motore. Osim motora za 2014.godinu Mercedes će im isporučivati i novi Energy Recovery System - ERS, koji dolazi sa samostalnim elektromotorima - generatorima.

Iako je do početka sezone ostalo dosta vremena, u Williamsu već sada ističu su njihova očekivanja od Mercedesa ispunjena.

" Naša očekivanja su čak i premašena. To je sjajno s obzirom da su naša očekivanja bila na jednom visokom nivou i upravo tu leži jedan od razloga zbog kojih smo se odlučili za Mercedes. Sve što je do sada urađenopokazuje koliko je kompletna operacija ozbiljna. Ono što nam svakako ide na ruku jeste i činjenica da se Mercedesovi motori za Formulu 1 pripremaju u bazi u Brixworthu pa je sada puno lakše raditi sa njima jer su nam bliže za razliku od Renaulta" tvrdi Claire Williams

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti