Umjereni optimizam u Mercedesu

Rosberg se vratio u Šangaj

Umjereni optimizam u Mercedesu

M. Maksimović

Nico Rosberg i Lewis Hamilton smatraju kako je još uvijek rano da se priča o eventualnoj pobjedi na VN Kine bez obzira na dobro izdanje kompletne ekipe na slobodnim treninzima, pogotovo prvom slobodnom. 

Naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da je Nico Rosberg prošle godine slavio upravo na ovoj stazi. 

 

''Još je rano da pričamo o pobjedi. Ono što je najvažnije ja se osjećam dobro u bolidu kojeg moramo što bolje pripremiti za nedeljnu utrku. Naš cilje je da se nađemo na postolju. Lijepo je vratiti se na ovu stazu za koju me vežu lijepe uspomene'' kaže Nico Rosberg. 

 

Njegov timski kolega, Lewis Hamilton tvrdi kako se bolid dosta dobro ponašao na stazi, ali i on ostaje pri konstataciji kako je rano pričati o pobjedi.

 

''Još uvijek moramo neke stvari doraditi na bolidu. Između prvog i drugog slobodnog treninga radili smo na kočnicama i razlika je vidljiva. Ja se još uvijek ne osjećam udobno u bolidu, nadam se da ćemo poduzeti određene korake'' dodaje Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.