Uslovna kazna McLarenu

Uslovna kazna McLarenu

Teme:

Ekipa McLaren Mercedesa kažnjena je s tri utrke uslovno zbog namjernog varanja stjuarta na prvoj utrci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Prvi čovjek britanske ekipe Martin Whitmarsh prisustvovao je saslušanju u Svjetskoj automobilskoj federaciji u srijedu, koje je održano u Parizu, i na kome je McLaren optužen za kršenje pravila po pet tačaka.

"Pošto je uzet u obzir otvoren i iskren način na koji se šef McLarena Whitmarsh  izvinio i promjene unutar njegovog tima odlučeno je da se nikakva kazna ne primijeni“, kaže se u saopštenju FIA-e.

Međutim, tim će biti suspendovan tri utrke, ako se pojave dodatne činjenice o slučaju iz Australije ili ako McLaren u 12 mjeseci ponovo prekrši neko pravilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti