Usvojen kalendar za 2014.godinu

Vraća se Austrija, po prvi put Rusija

Usvojen kalendar za 2014.godinu

Teme:

Međunarodna automobilska federacija (FIA) danas je objavila zvaničan kalendar za 2014.godinu. U odnosu na ovu godinu, iz kalendara su izostavljena VN Indije, VN Južne Koreje, ali se vraća VN Austrije.

U kalendaru će tako biti 19, umesto dosadašnje 22 utrke, a po prvi put će se voziti u Rusiji, u olimpijskom gradu Sočiju 12. novembra. Austrija se vraća nakon deset godina, posljednji put se vozilo 2003.godine kada je slavio Michael Schumacher. Utrka u Austriji na rasporedu je 22.juna. Iako su bili kandidati, New Jersey i Meksiko će morati pričekati neku novu priliku.

Kalendar:
16. mart Australija
30. mart Malezija
6. april Bahrein
20. april Kina
11. maj Španija
25. maj Monako
8. jun Kanada
22. jun Austrija
6. jul Velika Britanija
20. jul Njemačka
27. jul Mađarska
24. avgust Belgija
7. septembar Italija
21. septembar Singapur
5. oktobar Japan
12. oktobar Rusija
2. novembar Sjedinjene Države
9. novembar Brazil
23. novembar Abu Dabi

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.