Valentino Rossi produžio ugovor s Yamahom

Do 2018. godine

Valentino Rossi produžio ugovor s Yamahom

Devetostruki svjetski prvak Valentino Rossi zvanično je produžio vjernost Yamahi.

Legendarni Italijan je nedavno rekao da će odluku o svojoj budućnosti donijeti nakon nekoliko trka u novoj sezoni, ali se dosta ranije odlučio da produži saradnju s Yamahom do kraja 2018. godine.

"Od povratka u Yamahu 2013. godine osjećao sam se kao da sam ponovo kod kuće, što se vidjelo i po rezultatima. Uživam u radu sa svojom ekipom i njihova podrška za mene nema granica", izjavio je Rossi.

Valentino Rossi je prošle sezone vodio veliku borbu za titulu u Moto GP-u sa svojim timskim kolegom Jorgeom Lorenzom, ali se nakon mnogo kontroverzi na kraju Španac popeo na tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi