Velika nagrada Australije neće biti otkazana

Dobre vijesti za ljubitelje Formule 1

Velika nagrada Australije neće biti otkazana

Endin Čaušević

Ljubitelji Formule 1 danas su odahnuli kada su saznali da utrka za Veliku nagradu Australije neće biti odgođena.

Naime, epidemija koronavirusa stvorila je ogroman haos u svijetu sporta. Prije nekoliko dana Svjetsko motociklističko prvenstvo odlučilo je da se na Velikoj nagradi Katara neće voziti najjača klasa MotoGP-a, dok je Velika nagrada Tajlanda u potpunosti odgođena.

Zbog ovoga mnogi su bili zabrinuti da bi i početak nove sezone Formule 1 mogao doći u pitanje. Prva utrka u sezoni tradicionalno se vozi u Melbourneu za Veliku nagradu Australije.

No, na svu sreću ova utrka će se voziti jer su iz F1 saopštili da koronavirus trenutno ne pravi probleme u Australiji. Naravno, nije isključeno da će se to promijeniti ukoliko epidemija pogodi ovu zemlju, ali srećom za sada nema naznaka za to.

"Svi naši sistemi rade i pripremamo se za utrku u Melbourneu. Završni za radovi na stazi su u toku i vrata otvaramo 12. masta. Zdravlje i sigurnost je svima na prvom mjestu i brinut ćemo se o tome maksimalno. Pratimo situacije i upute stručnjaka, ali trenutno ne postoje zabrane koje bi onemogućile dolazak F1 timova. Formula 1 potvrdila je da će se VN Australije održati", izjavio je direktor Velike nagrade Australije, Andrew Westacott.

Top Komentari

user1583396587
I ne smije ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi