Velika pobjeda Danija Pedrose
Dani Pedrosa

Pobjeda nakon teške povrede

Velika pobjeda Danija Pedrose

M. Maksimović

Dani Pedrosa je pobjednik utrke Moto GP klase koja se danas vozila za VN Njemačke.Na stazi Sachsenring, Pedrosa je slavio ispred Jorgea Lorenza na drugom i Caseya Stonera na trećem mjestu.

Španjolac je u karijeri ostvario 37.pobjeda, međutim ova današnja ima posebnu težinu jer je ostvarena nakon teške povrede ključne kosti u Le Mansu.

Nakon Francuske je Pedrosa morao treći put na operaciju, a vratio se prije dvije sedmice u Mugellu gdje je završio kao osmi.Ključni trenutak se dogodio devet krugova prije kada je Pedrosa pretekao Caseya Stonera.Stoner se do kraja utrke borio sa Jorgeom Lorenzom i na kraju je Španjolac na Yamahi završio kao drugi.

Među prvih pet su se našli još Andrea Dovizioso i Ben Spies.Nakon današnje utrke, prednost Caseya Stonera na prvom mjestu se smanjila u odnosu na Lorenza koji zaostaje samo 15 bodova.Dovizioso je treći sa 132.

U Moto2 klasi najbolji je bio Marc Marquez koji je slavio ispred Stefana Bradla i Alexa De Angelisa.Marquez vozi u odlilčnoj formi i ovo je njegova treća pobjeda zaredom, četvrta u posljednjih šest utrka.Stefan Bradl i dalje vodi u ovoj klasi sa 167 bodova,Marquez ima 120, Simone Corsi 84.

Svoju prvu pobjedu ove sezone je u Njemačkoj proslavio Hector Faubel.On je do pobjede došao u
foto-finišu ispred Francuza Zarca (Derbi), a kako je razlika bila nevjerojatno mala, sudije su dodatno odlučili pobjedu dodijeliti Fauberu jer je imao brži odvoženi krug od Francuza. Zarco je već sada tragičar sezone jer mu je ranije oduzeta i pobjeda u Barceloni.Glavnu riječ u najslabijoj klasi do 125 cc vodi Nicolas Terol sa 166 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.