Verstapen vozi slobodni trening u Japanu

Tri dana nakon 17-tog rođendana

Verstapen vozi slobodni trening u Japanu

Max Verstappen sutra slavi svoj 17. rođendan, tri dana kasnije bi se trebao pojaviti na stazi kada se voze slobodni treninzi za VN Japana. Prije nekoliko dana Verstapen je prošao ljekarski pregled, nakon čega na red dolazi superlicenca koju će izdati FIA.

" Ovakav razvoj situacije nisam niti mogao zamisliti prije nekoliko mjeseci. Ovo je ostvarenje sna i dobra priprema za ono što me čeka naredne godine. Za mene je ovo jedno sasvim novo iskustvo. U Japan ne dolazim da bih rušio neke rekorde, već da bih stekao potrebno iskustvo. Vožnja na simulatoru je jedno, dok je ona prava na stazi nešto sasvim drugo. Staza u Japanu je vrlo zahjevna ali vjerujem da ću u tih sat i pol  koliko ću ostati na stazi, odraditi dobar posao" kaže Max Verstappen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.