Vettel: Bilo bi sjajno pobijediti ovog vikenda

Sebastian Vettel u svom 100. startu želi pobjedu

Vettel: Bilo bi sjajno pobijediti ovog vikenda

Sebastian Vettel je pojasnio da bi bilo sjajno osvojiti VN SAD-a i tako osigurati treću titulu prvaka u svom 100. startu u Formuli 1.

Leteći Vettel je ove sezone nakon VN Japana prešao ispred Fernanda Alonsa i od tad je Red Bull bolid kojem drugi vozači većinu vremena gledaju u leđa.

 

Nijemcu je potrebna pobjeda uz to da Alonso završi ispod četvrtog mjesta da bi osvojio titulu ili da završi na jednom od prva tri mjesta, ali bi u tom slučaju Alonso morao završiti utrku ispod 10. pozicije.

 

" Ovo je bila veoma teška sezona u odnosu na prethodne, bilo je puno izazova, ova sezona je dosta drukčija od ranijih. Mislim da smo naučili puno toga i da smo napravili puno manje grešaka nego što je to prije bio slučaj. U ovoj godini imamo jako dobar bolid i u veoma dobroj smo poziciji. Pobjeda bi mi značila jako puno, sada je teško naći prave riječi", izjavio je prvi pilot Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.