Vettel: Bottas je prerano startovao

Vozač Ferrarija smatra

Vettel: Bottas je prerano startovao

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel smatra da je Valtteri Bottas prerano startovao na utrci za Veliku nagradu Austrije. 

Bottas je na jučerašnjoj utrci završio na prvoj poziciji, sa manje od sekunde prednosti u odnosu na Vettela.

Nijemac je već u prvom krugu preko radio veze rekao svom timu da misli da je vozač Mercedesa prerano startovao. 

FIA je istražila ovaj slučaj i ustanovila je da nije bilo prestupa. 

"S moje tačke gledišta, on je prerano startovao, bio sam siguran u to. Tako je izgledalo unutar bolida, ali nije na meni da sudim o tome. Moj start je bio komplikovan, pošto nisam mogao da mirujem“, naglasio je Fetel.

Kada je upitan zašto smatra da je Finac krenuo ranije, Vettel je poručio: 

"Kada kažem da ne vjerujem, onda ne vjerujem. Obično svi reaguju za dvije desetinke, tako da ne verujem da su svi bili sporiji sada. Zato ne vjerujem da je Valtteri bio toliko brži. Snažno sam vjerovao da je startovao prerano, ali se ispostavilo da nije, a zato i ne vjerujem. Njegov start je bio neljudski“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi