Vettel: Ekipa radi sjajan posao, uživam u svakoj utrci

Nakon još jedne pobjede

Vettel: Ekipa radi sjajan posao, uživam u svakoj utrci

Vettel je četvrtom uzastopnom pobjedom stigao nadomak osvajanja četvrtog uzastopnog naslova svjetskog prvaka, pet utrka prije kraja sezone ima 77 bodova više od Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari), koji je u Koreji zauzeo šesto mjesto, te 105 od trećeg Finca Kimija Raikkonena (Lotus-Renault), koji je u Koreji bio drugi.

Bila je ovo četvrta utrka za Veliku nagradu Južne Koreje i treća uzastopna pobjeda Vettela. Danas je dominirao od prvog do posljednjeg kruga.

"Start je bio presudan, ovdje uvijek možete biti nervozni kada krenete prvi zbog dugog pravca koji ide. Srećom imali smo pravu trakciju van idealne linije, imao sam pravi izlaz iz prve krivine. Nakon toga smo uspjeli da kontrolišemo utrku do kraja. Imali smo pravi tempo. Cijela ekipa je odradila dobar posao, pogotovo kroz pit stopove. Svi smo fokusirani i želimo da izvučemo maksimum iz bolida u svakoj utrci i uživam u svakom trenutku. Jedva čekamo narednu utrku" rekao je nakon današnje Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije