Vettel emotivan nakon pobjede
Vettel na postolju

Nijemac je prvu pobjedu ostvario upravo u Monzi

Vettel emotivan nakon pobjede

M. Maksimović

Sebastian Vettel je svoju prvu pobjedu u karijeri ostvario upravo na stazi u Monzi 2008.godine kao mladi vozač Scuderije Toro Rosso. Nakon toga je preošao u Red Bullu i jednom je završio kao osmi, drugi put kao četvrti.

Upravo je to jedan od razloga zbog čega je nedeljni trijumf mladi Nijemac proživio dosta emotivno.

''Ova staza mi je nekako posebna. Tu sam ostvario prvu pobjedu u karijeri i sjećam se svake sekunde te utrke. Ova staza bolidima Red Bulla nikada nije odgovarala, međutim ove godine smo imali pravi bolid. Nisam dobro startao, ali sam nakon odlaska safety cara uspio preteći Alonsa. Nisam imao puno prostora, nisam znao sa koje strane da ga prođem'' pričao je nakon utrke Vettel.

Ono što je zanimljivo kada je u pitanju bolid Red Bulla jeste podatak da je Vettel imao kraće postavljen omjeri brzina u odnosu suparnike. To mu je posebno pomoglo na izlascima iz krivina.

''Ne bih rekao da smo se kockali u utrci, prije da smo to radili u kvalifikacijama dan ranije. Ljudi su mogli vidjeti da nemamo maksimalnu veliku brzinu, tako da sam brzine mijenjao u kratkom intervalu. Nisam bio brz na pravcima, ali je na kraju sve ispalo dobro'' priznao je Nijemac koji na narednoj utrci može i zvanično potvrditi odbranu naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.