Vettel: Ferrari ima najbolji bolid u Formuli 1

Njemački vozač samouvjeren

Vettel: Ferrari ima najbolji bolid u Formuli 1

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel smatra da njegova ekipa ima najbolji bolid u Formuli 1. 

Nijemac nakon polovine sezone nalazi se na vrhu u generalnom poretku sa 202 boda, dok Britanac u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton zaostaje 14 bodova. 

"U mojim očima, mi imamo najbolji bolid u Formuli 1, imamo više downforcea, što nije bio slučaj u Ferrariju mnogo godina", rekao je Vettel i dodao: 

"Ljudi su kritikovali naš bolid, pokušavali su reći da posjedujemo stvari koje mi nismo posjedovali. Možda su bili malo ljubomorni na ono što smo mi imali jer su oni pokušavali zabraniti ili kopirati te stvari. To može biti neugodno, ali možemo biti ponosni na to. Istina je da je Mercedes bio brži na nekim stazama, ali mi znamo zašto je to tako. Da li je to lako promijeniti? Nije. Ali, imamo plan, imamo ideje, imamo rješenja. To je normalno, ovo je prva godina nove generacije bolida i onaj ko smisli najbolja rješenja će pobijediti“.

Vettel smatra da će njegov tim uspjeti napraviti razliku i osvojiti titulu u šampionatu. 

"Mislim da ćemo mi na kraju moći napraviti razliku, kao što smo to već do sada radili. Mislim da je prva polovina sezone bila sjajna. Mislim da pozitivni aspekti dominiraju nad onim negativnim, tako da njih moramo gledati. Unatoč tome što ima nekih negativnih aspekata, iz njih moramo učiti. Ali svi znamo šta želimo i gdje želimo ići", zaključio je Vettel. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi