Vettel: Hvala cijeloj ekipi

Sve je funkcionisalo na najbolji način

Vettel: Hvala cijeloj ekipi

M. Maksimović

Sebastian Vettel je još jednu utrku u svom stilu. Utrku u kojoj je sve funkcionisalo na najbolji način, prije svega bolid. Vettel je na startu utrke kratko pao na treće mjesto, ali je vrlo brzo Fernanda Alonsa i Nicu Robserga. Zauzeo je prvo mjesto koje nije ispuštao do kraja.

''Zahvalnost prije svega dugujem ekipi, odradili smo utrku bez problema. Najvažnije je bilo probiti se na prvo mjesto i onda čuvati gume. Bolid je odlično funkcionisao i stekao sam dojam da smo bili sve brži kako se bližio kraj utrke. Imao sam malo problema na startu, bilo je gužve u prvom zavoju, ali sam prošao Alonsa. Nakon toga sam se fokusirao na Rosberga koji je na pravcu bio jako brz. Malo je pomogao i vjetar iako nije bilo lako. Kada sam prošao Rosberga, ispred sebe sam imao čistu stazu, mogao sam napraviti pravi tempo'' analizirao je utrku svjetski prvak u kojoj je ostvario 28.pobjedu u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.