Vettel i drugi put najbrži

Ništa novo na stazi

Vettel i drugi put najbrži

U odnosu na prvi slobodni trening, poredak na vrhu se nije promijenio niti nakon drugog. Opet su najbolji bili bolidi Red Bulla, Sebastian Vettel i Mark Webber. Vettel je odvozio 35 krugova, na kraju je bio brži u odnosu na prvi, popravio je svoje vrijeme spustivši se na 1:25.722.

Najbolji krug Marka Webbera bio je 1:26.011, dok se na treće mjesto probio Romain Grosjean u Lotusu sa 1:26.220. važno je spomenuti da su u drugom stintu vozači koristili meku komponentu guma. Kimi Raikkonen nije izgledao loše , ali je napravio par grešaka pa nije mogao bolje od osmog mjesta na kraju. Pastor Maldonado je imao svojih pet minuta u završnici treninga.

Nekih dvadesetak minuta prije kraja vozač Williamsa je ostao bez prednjeg desnog točka pa se pojavila žuta zastavica. S obzirom na sličnu stvar koja mu se dogodila na VN Japana Williams bi vrlo lako mogao biti kažnjen. Fernando Alonso je za razliku od prvog treninga uhvatio ritam i na kraju je završio među pet najboljih sa 1:26.430.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.