Vettel: Imam veliku priliku
Sebastian Vettel

Domaći adut nije Schumacher

Vettel: Imam veliku priliku

M. Maksimović

Sebastian Vettel je na domaćem terenu na kvalifikacijama u Hockenheimu ostvario najbolju startnu poziciju, treći put zaredom, ukupno 11 u karijeri.

Od tri posljednja pola, Vettel je najgore prošao u Velikoj Britaniji gdje je osvojio tek sedmo mjesto.Danas je vodio veliku borbu sa Fernandom Alonsom i na kraju je bio bolji uspješniji dvije desetinke sekunde.

''Po prvi put sam ostvario pole na domaćoj utrci i izuzetno sam sretan, jer sam u situaciji da se borim za pobjedu u svom dvorištu. Veliki je izazov pred nama, imamo spreman bolid, ali nas čeka velika borba sa ekipom Ferrarija. Na ovoj stazi za razliku od Silverstonea, taj čisti dio može značiti određenu prednost. Jedno je sigurno, očekuje nas duga utrka u kojoj je sve moguće'' kaže Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti