Vettel ipak legalno stigao do titule

Vettel ipak legalno stigao do titule

A. Haznadarević

Iako je treća titula njemačkog pilota Sebastiana Vettela dovedena u pitanje nakon što je pregledanjem video snimaka utvđeno da je moguće da je Nijemac prekršio pravila FIA-e, žalba Ferrarija je odbačena.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je danas da je Nijemac Sebastian Vettel legalno došao do titule prvaka svijeta i da nema osnova za žalbu Ferrarija. 

 

FIA je za Autosport potvrdila da "nema sumnje da je Vettel potpuno legalno pretekao Jean-Eric Vergnea tokom Velike nagrade Brazila". 

 

Ferrari je danas najavio žalbu istakavši da je Vettel suprotno propisima FIA-e preticao bolid Toro Rossa dok je bilo upaljeno žuto svjetlo. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.