Vettel iznenađen Massinim problemima

Sebastian Vettel iskazao poštovanje prema Massi

Vettel iznenađen Massinim problemima

Sebastian Vettel objašnjava da je iznenađen time što se Massa bori za svoju poziciju u Ferrariju, dok se i dalje nastavljaju špekulacije o budućnosti Brazilca u timu iz Maranela.

Massin ugovor traje do kraja ove godine s tim da još ništa nije odlučeno u vezi potpisivanja novog ugovora, iako osvojena druga pozicija u Japanu daje naznake da bi se to moglo desiti.

 

Bio je to tek šesti put u posljednje tri godine da je Massa završio na podiju i njegov prvi finiš u top tri vozača nakon utrke u Koreji 2010. godine.

 

" Felipe je dobar kao osoba i poštujem ga kao vozača. Mnogi zaboravljaju koliko puta je pobijedio i to da je izgubio titulu od Hamiltona za samo jedan bod. Da je postao šampion, svi bi drukčije govorili o njemu. Ne razumijem zašto je toliko propatio u zadnjih nekoliko godina.

 

" Uz dužno poštovanje prema Fernandu, mislim da Felipe može biti jednako brz, nekad čak i brži od njega. Stoga ne razumijem zašto je uvijek tolika razlika između njih. U prošlosti se Massa morao boriti sa jako dobrim vozačima kao što su Michael i Kimi i uvijek je bio brz, tako da ne razumijem. Ipak nisam vozač Ferrarija i ne znam kako stoje stvari u timu.

 

" Šteta je što ljudi zaboravljaju tako brzo. U 2008. godini bio je jedan od najboljih, a sad nije. Da njegov bolid nije otkazao u Mađarskoj bio bi prvak. Uvijek govorim "da je", ali to je tako", izjavio je prvi vozač Red Bulla.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.