Vettel lako do pola u Monzi

Razočarali Hamilton i Raikkonen

Vettel lako do pola u Monzi

Sebastian Vettel je na vrlo uvjerljiv način stigao do najbolje startne pozicije u kvalifikacijama za VN Italije. Trostruki svjetski prvak je do pole postion osigurao sa 1:23.755, što je za dvije desetinke bolje od vremena timskog kolege Marka Webbera.

Za Australca je ovo posljednja utrka u Evropi jer na kraju sezone napušta Red Bull pa je u njegovu čast organizovana oproštajna zabava na kojoj se jedino nije pojavio upravo Sebastian Vettel. Ugodno iznenađenje napravio je Nijemac Nico Hülkenberg u Sauberu, koji je kasnio za Vettelom tri desetinke. Za Sauber je ovo definitivno sjajna vijest s obzirom na velike probleme koji prate ovu ekipu.

Domaći navijači su vidjeli zanimljiv duel između Felipe Masse i Fernanda Alonsa koji je na kraju pripao Brazilcu. Massa kojeg bi vrlo lako mogla zadesiti sudbina Webbera će krenuti kao četvrti, Alonso je peti. Šesti jena kraju Rosberg, sedmi Ricciardo, Perez je bio osmi, Button deveti, dok je Vergne bio deseti.

Izneneđanje predstavlja činjenica da se u završnu rundu kvalifikacija nisu plasirali Lewis Hamilton (Mercedes) i Kimi Räikkönen (Lotus). Hamilton je bio najbrži u kvalifikacijama na posljednje četiri utrke, ali u Monzi će krenuti tek s 12. mjesta. Iako mu je u drugoj rundi nakratko zasmetao Adrian Sutil, Britanac je isključivo sebe okrivio za slab nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.