Vettel najbrži na  drugom  treningu

Vettel najbrži na drugom treningu

O. Lekić

Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull), branilac naslova svjestskog prvaka u formuli 1, bio je najbrži na drugom treningu za utrku velike nagrade Južne Koreje. Na stazi u  Yeongamu drugo vrijeme ostvario je njegov timski kolega Australac Mark Webber, a treći je bio Španac Fernando Alonso (Ferrari), vodeći u ovogodišnjem prvenstvu.

Vettel, koji je nakon dvije uzastopne pobjede smanjio razliku za Alonsom u ukupnom ovosezonskom poretku svjetskog prvenstva na samo četiri boda, bio je 0,328 sekunde brži od Webbera, prenose mediji.

Alonso je zaostal 0,328 sekunde, a za vodećom trojkom uvrstili su se McLarenov Britanac Jenson Button, Nijemec Michael Schumacher (Mercedes) i Brazilec Felipe Massa (Ferrari).

Buttonov timski kolega Britanac Lewis Hamilton, koji je bio nabrži na prvom treningu, nije se najbolje snašao na mekšim gumama i bio je osmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.