Vettel najbrži na drugom treningu

Uoči utrke u Abu Dhabiju

Vettel najbrži na drugom treningu

Nijemac  Sebastian Vettel (Red Bull) bio je najbrži na drugom slobodnom treningu pred nedjeljnu utrku  formule 1 za Veliku nagradu Abu Dhabija.

Iza  dvostrukog svjetskog prvaka i pobjednika zadnje četiri utrke ove sezone na stazi Yas Marina drugi je bio  Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Merceds), dok je  treće vrijeme postigao njegov zemljak i klupski kolega Jenson Button.

Na prijepodnenom prvom treningu najbrži je bio  Hamilton ispred Buttona i Vettela.

U SP  do kraja sezone preostale su tri utrke. Vodi Vettel sa  240 bodova, drugi je Španac Fernando Alonso (Ferrari) sa 227, treći je Finac Kimi Räikkönen (Lotus) as 173 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.