"Vettel napušta Ferrari jer se ne može boriti za titulu"

Odlazi na kraju sezone

"Vettel napušta Ferrari jer se ne može boriti za titulu"

Admin Čaušević

Sebastian Vettel broji svoje posljednje mjesece u Ferrariju. Četverostruki prvak će napustiti italijanski tim na kraju godine po isteku ugovora. 

Prvi čovjek Red Bulla, Helmut Marko, smatra kako Vettel odlazi iz Ferrarija zato što s tim timom ne može osvojiti novu titulu prvaka svijeta.

"Ako pogledate rezultate testova iz Barcelone...Iz tog razloga mislim da Vettel odlazi iz Ferrarija jer se u tom timu ne vidi potencijal za titulu prvaka svijeta", kazao je Marko.

"Nadam se da će Seb nastaviti da vozi, ali to bi jedino smisla imalo ako ode u šampionski tim. Zbog trenutne situacije nema mogućnosti da dođe kod nas", dodao je Marko.

Što se tiče sezone 2020 Marko kao prve kandidate za titulu vidi Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

"Njih dvojica će se boriti za titulu, na početku malu prednost dajem Hamiltonu. Bit će napeto jer se ne zna koliko će se voziti utrka. Ima razlike ako je 10 ili 15 utrka", rekao je Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi