Vettel: Naša strategija je bila dobra

Gume nisu izdržale

Vettel: Naša strategija je bila dobra

M. Maksimović

Sebastian Vettel je VN Kine završio na četvrtom mjestu iako je četiri kruga prije kraja bio drugi. Dan ranije Vettel nije izlazio iz boksa u trećem dijelu kvalifikacija kako bi sačuvao gume za utrku. U utrku je krenuo sa medium gumama, prvi stint je bio nešto duži u odnosu na glavne konkurente, izgledalo je da sve ide prema planu, međutim gume nisu izdržale. 

Vettel je u finišu morao ponovo u boks. Bez obzira na to, Vettel je mišljenja kako je strategija njegove ekipe bila dobra

 

''Naša strategija je dobro funkcionirala, ali trebamo biti iskreni, Fernando Alonso je bio brži. Znao sam da je jako važno na startu uhvatiti što više čistih krugova, ali nisam uspio, Vozi sam iza Nice Rosberga a kada ste dugo iza jednog bolida onda teško možete sačuvati gume. Stalno sam bio iza nekoga, ali tako je to kada startate iz sredine poretka'' objasnio je Vettel. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti