Vettel nastavlja sa dominacijom na COTA-i

Red Bullu prva dva prolazna vremena

Vettel nastavlja sa dominacijom na COTA-i

Sebastian Vettel je na drugom slobodnom treningu na COTA-i nastavio dominaciju Red Bulla ostvarivši prvo vrijeme treninga  i tako jasno dao do znanja da ozbiljno cilja na osvajanje titule već krajem ovog vikenda.

Nakon što je imao male probleme sa lijevim usisnikom zraka, Vettel je morao odmarati u boksu 20-ak minuta, a zatim je izišao na stazu da bi ostvario svoje najbolje vrijeme od 1.37;71 što je bilo dovoljno za prvo mjesto i nastavak Red Bullove dominacije u SAD-u.

 

Njegov timski kolega, Mark Webber, imao je drugo vrijeme treninga što samo potvrđuje činjenicu da je Red Bull ove sezone u veoma dobroj formi. Webber je svoj najbrži krug odvezao za 1.38;475.

 

Fernando Alonso je ohrabren time što mu dva Red Bulla još uvijek nisu značajnije pobjegla što se tiče prolaznih vremena. Španac je na treningu bio vidno isfrustriran gužvom na stazi u nekoliko slučajeva. Ne računajući Vettela, preostali vozači do petog mjesta su bili gusto raspoređeni sa vremenima. Alonso je svoj najbrži krug odvezao za 1.38;483.

 

Poredak vozača nakon drugog slobodnog treninga:

 

1. Sebastian Vettel

2. Mark Webber

3. Fernando Alonso

4. Lewis Hamilton

5. Jenson Button

6. Felipe Massa

7. Nico Rosberg

8. Bruno Senna

9. Kamui Kobayashi

10. Michael Schumacher

11. Kimi Raikkonen

12. Pastor Maldonado

13. Romain Grosjean

14. Sergio Perez

15. Daniel Ricciardo

16. Jean-Eric Vergne

17. Nico Hulkenberg

18. Paul di Resta

19. Heikki Kovalainen

20. Timo Glock

21. Vitaly Petrov

18. Charles Pic

23. Pedro de la Rosa

24. Narain Karthikeyan

25. Ma Qing Hua

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.