Vettel: Ne možemo biti zadovoljni rezultatom

Vozač Ferrarija nakon kvalifikacija

Vettel: Ne možemo biti zadovoljni rezultatom

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel završio je na četvrtoj poziciji u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana. 

Međutim, Ferrari je do sada imao velikih problema u Bakuu. Oni su počeli još tokom trećeg treninga, a prije kvalifikacija bilo je potrebno čak i zamijeniti motor na Vettelovom automobilu.

“Rezultat je normalan, ali naravno ne možemo biti zadovoljni s njim. Instaliranje novog motora, koje se dogodio u jutarnjim satima, meni nije pomoglo, međutim nije to izgovor, bio sam u stanju voziti bolje”, rekao je Vettel. 

Njegov klupski kolega Kimi Raikkonen završio je na trećoj poziciji, dok će dvojac Mercedesa Lewis Hamilton i Valtteri Bottas startovati sutra iz prvog reda. 

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedjelju od 15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti