Vettel: Nico je bio prebrz ovaj put

Svjetski prvak nije nezadovoljan

Vettel: Nico je bio prebrz ovaj put

M. Maksimović

Sebastian Vettel je nakon današnjih kvalifikacija priznao kako je vozač Mercedesa bio prebrz za njega. Vettel nije vozio loše, držao je korak, ali nije mogao do pole positiona. Ostaje pitanje, da li je eventualno kalkulisao i koliko kao što je bio slučaj u Kini kako bi sačuvao gume. 

''Nisam razočaran. Nico je bio sjajan, odradio je fantastičan krug. Kada sam prošao ciljnu ravninu, na ekranu sam vidio svoj rezultat. Nisam znao koliko kasnim za najboljim jer je krug bio dobar. Kada sam vidio razliku, bilo je jasno kako je Nico bio neuhvatljiv. Ono što je najvažnije, uspjeli smo sačuvati gume, vidjet ćemo kako će stvari funkcionisati, jer znamo da je degradacija guma vrlo važan faktor'' objasnio je vettel danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti