Vettel nije razočaran napustio Brazil
Vettel je u sezoni ostvario 11 pobjeda

Za kraj drugo mjesto svjetskog prvaka

Vettel nije razočaran napustio Brazil

M. Maksimović

Sebastian Vettel je dan ranije u kvalifikacijama srušio jedan rekord, u nedelju je mogao još jedan, ali se pojavio problem sa mjenjačem. Do 30.kruga Vettel je držao prvo mjesto, ali više nije mogao, pa je svoju priliku najbolje iskoristio Mark Webber. Tako je Sebastian sezonu zaključio sa 15 pole positiona i 11 pobjeda.

''Imao sam osjećaj da mogu bez problema sačuvati prvo mjesto, ali onda sam dobio informacije iz boksa kako imamo problema sa mjenjačem. U nastavku utrke sam morao voditi računa o motoru, pa sam brzo mijenjao brzine. Volio bih da sam pobjedio, ali nisam razočaran, ipak je iza nas sjajna sezona. Jednostavno nisam imao sreće, ali nisam kriv za ovo što se dogodilo. Moramo biti zadovoljni, jer je na kraju ekipa Red Bulla ostvarila dvostruku pobjedu'' rekao je nakon utrke Sebastian Vettel koji je bio u sličnoj situaciji kao Ayrton Senna na iszoj stazi 1991.godine. Senna je tada za razliku od Vettela u nedelju, ostvario pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti