Vettel o padu broja preticanja u Formuli 1: Smirite se, uvijek će biti dosadnih utrka

Vozač Ferrarija smatra da svako preticanje treba zaraditi

Vettel o padu broja preticanja u Formuli 1: Smirite se, uvijek će biti dosadnih utrka

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel je poručio da oni koji se žale zbog manjka prestizanja treba "da se smire" i pomire sa činjenicom da će neke utrke Formule 1 biti dosadne.

Nakon završetka protekle F1 sezone proizvođač guma Pirelli je objavio podatke koji pokazuju da je sezona 2017 bila najgora po pitanju broja preticanja u eri DRS-a (sistema za redukciju aerodinamičnog otpora), dakle od 2011. godine kada je ovaj sistem uveden u "najbrži cirkus na svijetu".

Prema podacima koje je objavio Pirelli u protekloj sezoni je zabilježeno 435 preticanja, što je čak 49% manje u odnosu na godinu prije kada je zabilježeno 866.

"Želim da se u narednoj sezoni svi malo smire. Neke utrke su dosadne, pa šta?", prokomentarisao je Vettel nezadovoljstvo ljubitelja Formule 1 smanjenjen broja preticanja.

"Ne mislim da nam je uvijek potreban neki rekord, novi rekord na svakoj utrci. Ne mislim da je potrebno da imamo sve više i više preticanja...Preticanja trebaju biti dostignuće, a ne da tek tako dolazite do njih", dodao je F1 viceprvak iz protekle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi