Vettel: Optimista sam, mogu do pobjede

Čeka prvu u Njemačkoj

Vettel: Optimista sam, mogu do pobjede

M. Maksimović

Iako nije na poleu, Sebastian Vettel vjeruje kako u sutrađnjoj utrci ima velike šanse za pobjedu. Na VN Njemačke od aktivnih vozača Fernando Alonso ima tri pobjede, Lewis Hamilton dvije, Sebastian Vettel niti jednu. Lani je bio peti, godinu ranije četvrti, pa prije toga treći.

"Čestitke Lewisu, mislim da je odradio dobar posao. Bilo je veoma tijesno, pokušao sam sve, ali je Lewis opet bio brži. Imao sam manjih problema u prvom sektoru, gubio sam vrijeme koje nisam uspio nadoknaditi. Bez obzira na to, mislim da smo trenutno bliži Mercedesu nego što smo bili prije sedam dana. Zato mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu. Nismo prvi, ali i sa ove naše pozicije, sa drugog mjesta možemo odvoziti dobru utrku" tvrdi Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.