Vettel: Ostvarili smo cilj i sačuvali gume

Nakon 38.pole positiona u karijeri

Vettel: Ostvarili smo cilj i sačuvali gume

M. Maksimović

Sebastian Vettel je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama za VN Malezije, 38. put u svojoj karijeri, drugi u samo sedam dana. Drugi uzastopni pole, svjetski prvak je osigurao posljednjem krugu kvalifikacija kada je pobjegao Brazilcu Massu skoro čitavu sekundu.

''Ovo su bile vrlo zanimljive kvalifikacije, znali smo da će pasti kiša pa smo se odlučili za nešto drugačiju taktiku na početku. Srećom po nas, kiša je pala u drugoj rundi, pa nismo morali ponovo na stazu. U trećoj rundi smo napravili sve ono što je trebalo, iako nikad ne znate hoće li recimo kiša pojačati ili neće. Ovaj put se staza počela sušiti što nam je išlo na ruku. Pomalo sam iznenađen zaostatkom drugih vozača, a ono što je za nas najvažnije, napravili smo dobar rezultat i uspjeli smo sačuvati donekle i naše gume''objasnio je po završetku kvalifikacija, Sebastian Vettel. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.