Vettel: Ovaj dan će imati posebno mjesto u mom srcu

Nakon prve pobjede za Ferrera

Vettel: Ovaj dan će imati posebno mjesto u mom srcu

Sve ono što se moglo čuti nakon završetka utrke putem radio veze, slavlje u boksu, na pitwallu, emocije samog Sebastiana Vettela, potvrđuju koliko je ova pobjeda značila za Ferrari.

U obzir treba uzeti činjenicu da je Vettel cijelu prošlu godinu ostao bez pobjede, baš kao i Ferrari. Vettel je nakon današnjeg trijumfa svega jednu pobjedu daleko od velikog Ayrtona Senne.

"Prošlo je puno vremena od moje posljednje pobjede, u Brazilu 2013. godine. Ovo je prva pobjeda za Ferrari i zato sam moram priznati ostao bez teksta. Puno promjena se dogodilo u Ferrariju, ja sam stigao u novu ekipu, novi ljudi, velike promjene i za mene i za to će ovaj dan ostati za sva vremena u mom srcu.
Mercedes smo pobjedili fer i korektno na stazi. Imao sam sjajnu podršku ljudi u Ferrariju od prvog dana kada su mi se kapije Maranela otvorile to je za mene bilo ostvarenje sna. Posljednji put kada sam bio tamo gledao sam preko ograde test Michaela Schumachera" pričao je u mikrofon Sebastian Vettel Eddieu Jordanu nakon proglašenja pobjednika u Sepangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije