Vettel: Ove sezone smo ostvarili veliki napredak
EPA

Tvrdi vozač Ferrarija

Vettel: Ove sezone smo ostvarili veliki napredak

Eldar Ganibegović

Vozač Ferrarija, Sebastian Vettel je zaadovoljan tekućom sezonom, ali naredne želi da njegova momčad pokaže dominaciju.

Italijanska momčad je ove sezone pala u sjenu Mercedesa koji ima fantastičnu sezonu. Hamilton i društvo su stigli do čak tri naslova, vozačkog, konstruktorskog i naslova najbrže ekipe u boksu.

Bez obzira što su ove sezone uskraćeni pravog uspjeha, Nijemac je otpmističan kada je u pitanju naredna sezona. 

"Mislim da je iza nas sjajna sezona. Niko nije očekivao da će Ferrari biti ovoliko dobar. Napravili smo veliki korak. Bilo je puno priče o ostalima, ali mi smo bili tu od početka pa sve do kraja", rekao je Vettel.

"Prošle godine nismo bili na najboljem nivou, nismo imali najbolji razvoj bolida, ali ove godine smo ostvarili veliki napredak. Ako pogledamo propuštene prilike, moramo priznati da je momčad napravila veliki iskorak."

"Osjećamo kako smo sve jači i nadam se da tu snagu močemo prenijeti na sljedeće godine, a ne samo na narednu sezonu. Naš glavni cilj je vratiti Ferrari dominaciji", dodao je Nijemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi