Vettel ponovo bolji od Mercedesa

Nijemac slavio u Bahreinu

Vettel ponovo bolji od Mercedesa

Njemački vozač Sebastian Vettel pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Bahreina.

Vettel je danas startao sa treće pozicije te je imao veoma dobru trku i na kraju je slavio sasvim zasluženu pobjedu.

On je dobro startao te je odmah uspio da obiđe Hamiltona u direktnom duelu što je na kraju bio jedan od odlučujućih trenutaka. Kasnije se Nijemac domogao i prvog mjesta, a Bottas je pao na drugu poziciju. 

Vettel je od tog trenutka bez većih problema kontrolisao trku, a lidersku poziciju prepustio je samo na kratko kada je po drugi put otišao u box. Posao mu je olakšala i kazna od pet sekundi koju je u međuvremenu dobio njegov najveći rival Lewis Hamilton.

Britanac je na kraju završio na drugom mjestu, dok je treći bio njegov timski kolega iz Mercedesa Valteri Bottas. Na četvrtoj poziciji završio je Kimi Raikkonen, koji je ponovo podbacio i nije igrao ozbiljniju ulogu, dok je peti bio vozač Red Bulla Daniel Ricciardo.

Vettelu je ovo bila druga pobjeda ove sezone i u ukupnom poretku ponovo je ispred Hamiltona koji ima pet bodova manje.

Pozicija vozač tim vrijeme
1. Sebastian Vettel Ferrari
2. Hamilton Mercedes +6,6
3. Bottas Mercedes +20,3
4. Raikkonen Ferrari +22,4
5. Ricciardo Red Bull +39,34
6. Massa Williams +54,3
7. Perez Force India +1.02,6
8. Grosjean Haas +1.14,8
9. Hulkenberg Renault +1.20,1
10. Ocon Force India +1.35,7

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi