Vettel produžio sa Red Bullom

Ostaje do 2015.godine

Vettel produžio sa Red Bullom

M. Maksimović

Trostruki svjetski prvak, Sebastian Vettel produžio je ugovor sa ekipom Red Bulla, do kraja 2015. godine. Vettel je imao ugovor koji je trajao do 2014.godine, povezivali su ga zbog toga između ostalog i sa Ferrarijem, ali njegova ekipa odlučila mu je ponuditi novi. 

Vettel je u Red Bull stigao 2009.godine, do sada je ostvario 29.pobjeda, 51.put se penjao na pobjedničko postolje, 39.puta je stigao do pole positiona. Sebastian jeste produžio ugovor, ali samo na godinu dana. Fernando Alonso je vezan za Ferrari do 2016.godine, Lewis Hamilton ima novi trogodišnji ugovor. To znači da će Nijemac nakon isteka ugovora ima 29 godine i mogučnost da pređe u neku drugu ekipu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.