Vettel protiv duplih bodova

Svjetski prvak smatra odluku pogrešnom

Vettel protiv duplih bodova

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel, prvi je kritikovao odluku krovne automobilističke organizacije koja je odlučila promijeniti način bodovanja u posljednjoj utrci.

" Ovo je apsurdno i kažnjava sve one koji su tokom cijele godine radili naporno. Zamislite da se u Bundesligi u zadnjem kolu dijele dvostruki bodovi. Meni su draža stara pravila, nova ne razumijem" tvrdi Vettel koji bi po novim pravilima umjesto četiri, tri puta bio prvaka. Fernando Alonso bi osvojio naslov 2012.godine.

" Prvo je bilo planirano da u posljednje četiri utrke dijelimo dvostruke bodove, ali u tom slučaju prvenstvo do tog trenutka ne bi imalo nikakvog smisla" istakao je Red Bullov savjetnik Helmut Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.