Vettel: Prvak će biti onaj koji to najviše zaslužuje

Pilot Red Bulla u Austinu vozi svoju 100. utrku

Vettel: Prvak će biti onaj koji to najviše zaslužuje

Borba za titulu je izjednačena pred utrku koja se ovog vikenda vozi u SAD-u. Prvenstvo je sve samo nije odlučeno, mnogi za favorita smatraju Vettela, ali njegov ljuti rival, Fernando Alonso, još uvijek može opasno zaprijetiti.

Prvi vozač Red Bulla je svjestan ozbiljnosti situacije i bez obzira na vodstvo sa razlikom od 10 bodova ispred Alonsa, ne smije sebi dozvoliti bilo kakvu nesmotrenost na stazi.

 

" Posljednja utrka je bila veoma dobra za nas. Ako se uzme u obzir cijela sezona, imali smo neke neželjene incidente, ali nadam se da je to iza nas", izjavio je Vettel.

 

" Vjerujem da će prvak biti onaj koji to najviše zaslužuje. Nema sumnje da smo mi sad u dobroj poziciji i nadam se da ćemo na kraju zaslužiti slavu."

 

U međuvremenu, utrka u Austinu će za Vettela biti orijentir iz razloga što je to njegova 100. u Formuli 1.

 

" Sve je prošlo tako brzo, 100 puta preživljena prva krivina. Ne čini se da sam tako davno došao u Formulu 1. To mi pokazuje da vrijeme leti onda kad radiš nešto u čemu uživaš." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.