Vettel: Schumacher je bio moj heroj

Riječi hvale za sunarodnjaka

Vettel: Schumacher je bio moj heroj

Sebastian Vettel je pred finale sezone u Brazilu odao počast svom sunarodnjaku Michaelu Schumacheru kojem je ovo posljednja utrka u F1 karijeri.

Schumacher se konačno oprašta nakon povratka u Formulu 1 koji je trajao tri godine. Tri godine sa Mercedsom nisu bile uspješne u odnosu na senzacije koje je Nijemac pravio sa Ferrarijem.

 

" Imao sam privilegiju da upoznam Michaela kad sam bio dijete. On je bio moj heroj u djetinjstvu. On je bio prava inspiracija za mene i za mnogu drugu djecu u Kerpenu, bio je naš heroj", izjavio je Vettel u susret VN Brazila.

 

" Imali smo čast upoznati ga, brinuo se za prvenstvo koje se održavalo u Kerpenu i došao je na posljednju utrku. Podijelio je trofeje svima, više od 100 djece, bio je veoma strpljiv. Sad razumijem da je to bilo nešto veliko iz razloga što je on imao popunjen raspored i odvojio je vrijeme za nas djecu. Kad sam ga upoznao nisam znao šta da kažem. 

 

" Danas je to drukčije zato što sam odrastao i imamo normalan odnos. Sad kad pričamo, ne gledam heroja iz djetinjstva, radije gledam Michaela kao osobu, a ne samo kroz ono što je postigao."

 

Fernando Alonso je isto tako podijelio svoje mišljenje o sedmerostrukom svjetskom prvaku.

 

" Uvijek ćemo se sjećati toga da smo imali čast utrkivati se s nekim kao što je Michael koji će biti upisan u historiju Formule 1. Imali smo neke odlične borbe i posebno poštovanje na stazi", rekao je Španac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.