Vettel slavio sedmi put uzastopno

VN Abu Dhabija

Vettel slavio sedmi put uzastopno

Edmir Škorić

Nijemac Sebastian Vettel pobjednik je 17. ovosezonske utrke Svjetskog prventva, Velike nagrade Abu Dhabija.

Vettel je na stazi Yas Marina startao s druge pozicije iza svog momčadskog kolege Marka Webbera, ali svejedno je na kraju završio prvi, što je njegov sedmi uzastopni trijumf i 11. u ovoj sezoni. Ukupno je dosad slavio 37 puta u karijeri.

Već na samom startu utrke Vettel je prestigao Webbera, zatim i Nica Rosberga, koji je na kraju završio na trećem mjestu. Iza njih su se smjestili Romain Grosjean u Lotusu, Fernando Alono u Ferrariju, Paul di Resta, Lewis Hamilton...

Ostale su još dvije utrke do kraja, a sljedeća je na proramu 17. novembra u Austinu. Riječ je o Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti