Vettel srušio rekord svog idola

Osma uzastopna pobjeda

Vettel srušio rekord svog idola

M. Skaka

Sebastian Vettel ostvario je svoju osmu uzastopnu pobjedu jučer u Austinu srušivši dosadađnji rekord koji su držali Schumacher i Ascari. Bio je to njegov ukupno 38. trijumf, 12. ove sezone, ali se i dalje nije doimao naviknutim i umornim od pobjeda.

"Ostao sam bez riječi.", rekao je on odmah nakon utrke. "Ove dane moramo pamtiti, jer nema garancije da će ovakav niz potrajati. Volim ovaj tim. Zaista, ovo je fantastično. Volim vas momci!"

Vettel je u zadnje vrijeme neumoljiv, ali i u Red Bullu ne žele prihvatiti pobjede zdravo za gotovo. 

"Ne može nam ovo dosaditi, jer se uvijek sjetimo trenutaka kada nismo bili na vrhu.", rekao je šef Red Bull tima, Christian Horner. "Ne osjećamo se loše što stalno pobjeđujemo. Naprotiv, veoma smo ponosni. To što nas drugi ne mogu sistići nije naš problem. Mi smo fokusirani na sebe, ali svjesni smo dapostoje timovi sa boljim resursima i fabrikama, sa više opreme i ljudi. Ali, nije sve do opreme - treba je znati i koristiti."

Horner je govorio i o Vettelovoj motivaciji:

"Sebastian je bio vrlo emotivan na kraju utrke jer je srušio rekord jednog od svojih idola - Schumachera. Nije se očekivalo da će ovaj rekord ikada biti srušen. Pobjediti osam uzastopnih utrka, bez poraza od jula - to je nevjerovatno, pogotovo ako uzmete u obzir kvalitet drugih vozača protiv kojih se trkamo.", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.