Vettel: Start je bio veoma važan

Nakon treće uzastopne pobjede

Vettel: Start je bio veoma važan

M. Maksimović

Sebastian Vettel je nezaustavljiv u Aziji. Tri utrke, tri pobjede uz popriličnu dominaciju.Slavio je u Singapuru, Japanu, danas u Koreji i ponovo je vodeći u ukupnom poretku.Ima šest bodova više četiri utrke prije kraja.

Prošle godine je u završnici pobjedio u Singapuru, Koreji i Indiji, odustao je u Abu Dhabiju, u Brazilu je bilo dovoljno i drugo mjesto.Prvu titulu u karijeri je osvojio, na kraju je slavio u Japanu, Brazilu i Abu Dhabiju.

 

''Ovo je bila još jedna sjajna utrka. Bilo je vrlo važno kako ću startati u današnjoj utrci. Krenuo sa sa prljavije strane staze, prošao sam Marka Webbera, ali sam čuo njegov bolid iza sebe u trećoj krivini.Ipak zadržao sam prvo mjesto nakon starta.Kroz boksove smo odradili dobar posao i jedina greška koju sam napravio bila je ona prilikom kočenja u jednom trenutku kada je desni točak blokirao.U završnici smo malo bili zabrinuti s obzirom na istrošene prednje gume.Hvala cijeloj ekipi koja nije imala previše vremena za odmor nakon Japana, međutim i ovaj put su odradili veliki dio posla, radili su dan i noć kako bi pripremili, odnosno poboljšali bolid pred samu utrku'' izjavio je Vettel nakon utrke u Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.